Zonne-energiestations

Elektricien Delft

Als u meestal te maken krijgt met elektrische problemen, moet u misschien PV tec inschakelen. PV tec huiseigenaren en kleine bedrijven zoals u, zijn misschien niet zo bekend bij de Delftse bevolking, totdat ze een elektrische storing ervaren. Als het licht gaat branden, denken mensen meteen dat het grootste probleem voor hen de hoogspanning is die ze gebruiken. Dit is onjuist. Het grootste probleem voor hen is de hoogspanningsstroom die ze niet hebben.

elektriciteit

Kansen voor scholen

Hoe zit het met uw school, hogeschool, universiteit of andere leerinstellingen die een goede stroombron nodig hebben om midden in de nacht de scriptie van hun studenten te voltooien, zijn ze meer geneigd om de kleine stroom af te tappen die afkomstig is van een zonnepaneel. Het grootste probleem van een school, hogeschool of universiteit is de hoogspanningsstroom die ze gebruiken.

De infrastructuur

Een goede bescherming van de stroombronnen is belangrijk, want zonder is er een groot risico op brand, stroompieken en stroomverlies. Met een betrouwbare zonne-energiecentrale is dit niet nodig. Stroompieken zijn gemakkelijk op te merken, vooral ’s nachts, wanneer de lichten minder worden gebruikt.

De binneninfrastructuur van een zonne-energiecentrale is belangrijk. Eerst en vooral moet de bestaande infrastructuur worden veiliggesteld, d.w.z. de bestaande wisselstroomaansluitingen en databekabeling die nodig zijn om de dienst te leveren. Als de bestaande infrastructuur niet goed is, moet je zorgen voor een hoogspanningsvoorziening van een betrouwbare stroomopwekkingsfaciliteit. Bovendien hebt u ook de beste apparatuur nodig om ervoor te zorgen dat de stroom in de centrale altijd is ingeschakeld, want als de stroom niet is ingeschakeld, zal de centrale nooit functioneel zijn.

Substation

Een van de belangrijkste onderdelen van een zonne-energiecentrale is het onderstation. Het slaat de zonne-energie op en zet deze om in gelijkstroom (DC). Afhankelijk van de werking en de spanning van de zon kan een zonne-energiecentrale gedurende 24 uur stroom opslaan. Als de stroom een paar uur wordt opgeslagen, wordt de energie daarna weer omgezet in gelijkstroom.

Zonnepaneel

Een zonnepaneel is in feite een ruit of een ander stuk glas dat een deel van de zonlichtlens of lichtstraal van het zonlicht bedekt. Wanneer zonlicht op het zonnepaneel valt, wordt het glas donkerder en vangen de fotoactieve cellen de geabsorbeerde zonne-energie op. Fotoactieve cellen omvatten het foto-elektrisch effect of PCP, en het foto-elektrisch effect of PEC. Versterkt PCP kan niet worden gebruikt om een batterij op te laden, omdat het in deze toestand kan worden gereduceerd tot een vloeibare toestand. De op deze wijze opgevangen energie is nooit voldoende om een apparaat van stroom te voorzien, maar kan wel worden gebruikt om een apparaat te elektrificeren. Het PEC-effect wordt gebruikt om energie van de zon op te vangen.

Batterij

Dit apparaat wordt hoofdzakelijk gebruikt om een elektriciteitsnet op te laden. Het fungeert als een opslagapparaat voor de stroom die wordt opgewekt door het zonnepaneel. Vermogen met verminderde belasting wordt via de accu naar het elektriciteitsnet gestuurd. De batterij wordt nooit gebruikt om de toestellen van stroom te voorzien, maar dient als reserve-energie voor de elektrische apparaten.

De batterij wordt altijd opgeladen gehouden met behulp van oplaadbare batterijen. De werkfrequentie is zeer breed, variërend van 5Hz tot 6GHz, en de maximale oplaadtijd is tot 9 uur. Het werkingsbereik is aanzienlijk groter. De batterij kan worden gevoed door één of meer batterijen. Het aantal batterijen is afhankelijk van de werking en de behoeften.

AC synchroon vermogen

Dit soort stroom gebruikt wisselstroom om de batterij te synchroniseren. De werkfrequentie is 500Hz tot 5200MHz, en de maximale oplaadtijd is 20 uur. Deze synchrone batterijvoeding is nuttig voor kleine toepassingen, maar vormt ook een probleem bij grote toepassingen.

De batterij wordt altijd op een temperatuur gehouden die niet te warm of te koud is, zodat ze niet gaat sluimeren. de batterij te beheren met het gebruik van batterijvermogen en het laadvermogen te verminderen wanneer dat niet nodig is.

Door de aard van een omvormer voor zonne-energie, kan deze nooit een gelijkstroom (DC) leveren. De stroom die door de omvormer wordt opgewekt, heeft een negatieve invloed op de accu’s. Aangezien de omvormer de DC-uitvoer van de accu omzet in AC, vermindert hij ook de capaciteit van de accu, waardoor hij een accu niet kan laten werken, zelfs niet als deze volledig is opgeladen.

Beveiliging zonne-energiecentrales

De beveiligingsfuncties zijn goed genoeg voor regelmatige stroomonderbrekingen of stroomonderbrekingen waarbij de commerciële stroomvoorziening uitgeschakeld blijft tot de normale stroomvoorziening hersteld is. Het beste kenmerk is de “klaar voor gebruik”-status, wat betekent dat wanneer de stroom is hersteld, de stroomstatus naar “uit” gaat.

Net als een conventionele accu kan ook een zonneaccu geen stroom leveren als er niet genoeg stroom is naar de omvormer in de centrale. Ook kan de zonnebatterij niet omgaan met snelle stroomschommelingen, zodat er altijd een reservebatterij beschikbaar is, wat erg handig is.