Het beste van Roosendaal: 6 manieren om de Nederlandse cultuur te beleven

Koerier Roosendaal

Als je op zoek bent naar een plek om de Nederlandse cultuur te ervaren, zoek dan niet verder. Hier zijn zes manieren om de Nederlandse cultuur in Roosendaal te ervaren.

Ga naar buiten

Afgezien van de prachtige architectuur wordt de Nederlandse cultuur vooral geassocieerd met de liefde voor de fiets. Je ziet overal mensen fietsen, van de pittoreske grachten van Amsterdam tot op het platteland. Als het mooi weer is, fiets dan door de grachten van Roosendaal, of neem de fiets naar de nabijgelegen Oosterbeekse Plassen voor meer open water. Als u in de winter op bezoek bent, kunt u langlaufen in de nabijgelegen bossen.

Bezoek een museum.

In Roosendaal zijn het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum goede opties. Het Stedelijk Museum is een schatkamer van Nederlandse kunst uit de 17e tot de vroege 20e eeuw. Het Van Gogh Museum heeft een collectie schilderijen van Vincent van Gogh, die u uitgebreid kunt bekijken. U vindt er ook een onderzoekscentrum, een prima optie als u meer over de kunstenaar te weten wilt komen. Als u niet in kunst geïnteresseerd bent, kunt u een kijkje nemen in het Gouden Gids Museum in Helvoirt. Hoewel het geen museum is, is het een geweldige bron om meer te leren over de Nederlandse zakencultuur. Ik heb na het museum een koerier in Roosendaal gevraagd om wat eten langs te brengen, zeker een aanrader.

Ontspan met een bad en een sauna.

Baden en sauna's maken al eeuwenlang deel uit van de Nederlandse cultuur. Je vindt beide veelgebruikte ontspanningsplekken op veel plaatsen, zoals hotels en kuuroorden. Op beide plaatsen kunt u genieten van een weldadig bad, een praatje maken met vrienden, en tot rust komen van de stress van het dagelijks leven. Er zijn veel plaatsen in de omgeving waar u sauna's en baden kunt proberen. Bezoek Amstel, het oudste kuuroord van de regio, voor een traditionele ervaring. Of probeer de meer moderne, funky Stoomfabriek in Helvoirt voor een ander soort ontspanning.

laat opblijven met een drankje na het eten

Er is een speciale Nederlandse cultuur verbonden aan laat opblijven na het eten. Nederlanders staan bekend om hun late drankjes, die vaak samengaan met specifieke gerechten. In september kunt u bijvoorbeeld een Belgisch bierfestival bezoeken in Aalst en authentieke Belgische bieren proeven. Of bezoek de Oosterbeekse Plassen en geniet van een nachtelijke duik met een koud biertje in de hand. Er zijn veel plaatsen in de buurt die tot laat open zijn, dus u kunt van deze tradities genieten terwijl u laat opblijft in Roosendaal.

Conclusie

Of je nu voor de eerste keer komt of als Nederlandse expat op zoek bent naar een nieuwe plek om de Nederlandse cultuur te ervaren, er is genoeg te doen en te zien in Roosendaal. Er is zoveel te doen, dat u gemakkelijk een maand of minder kunt besteden aan het verkennen van de stad en de regio. Om het meeste uit uw bezoek te halen, kunt u overwegen een Nederlandse Cultuurpas aan te schaffen. Hiermee kunt u onbeperkt reizen met het openbaar vervoer en krijgt u toegang tot meer dan 20 musea en bezienswaardigheden in het hele land voor een aanzienlijke besparing.